Mapes celestes

L'astronomia ocupa un paper destacat en les col·leccions de la BNE des del seu origen com a Biblioteca Real. L'interès de la reialesa per l'estudi del cel es posa de manifest en el Patrimoni Bibliogràfic conservat.

La BNE custodia les grans obres de Copèrnic, Kepler, Galileu, Newton, etc., científics que van imposar l'experimentació i l'observació com a fonament dels seus estudis per explicar l'Univers, iniciant així la ciència moderna i asseient les bases d'una cartografia celeste recolzada en la recerca i l'observació científica de la naturalesa.

A més d'aquestes obres de primer ordre, es custodia una valuosa cartografia celeste que reflecteix l'evolució del pensament entorn de/entorn dels models cosmològics de l'Univers i la representació dels cossos celestes en el cel.

La col·lecció de mapes celestes de la BNE està formada per una àmplia representació de monografies que abasta des dels primers registres, taules o catàlegs d'estels, que intentaven explicar els moviments regulars dels punts brillants en el cel nocturn, fins als voluminosos atles dels segles XVII a XIX, període en el qual es van publicar els atles estel·lars més bells.

Un petit viatge als estels que ens ajuda a entendre la nostra posició en l'Univers i a gaudir del nostre Patrimoni Bibliogràfic.

On consultar

Catàlegs